nov 242014
 

Adók optimalizálása – avagy karácsonyra lefogyasztom adóidat

Az év végi hajrá kellős közepén vagyunk. Te is szeretnéd meglovagolni a karácsonyi hullámot? Tudom, hogy nagyon sok a teendő jelenleg vállalkozásoddal, de felhívom figyelmed, hogy még van lehetőséged és időd a 2014-es adóid optimalizálásra.

Hogyan kezdj hozzá adóid optimalizálásához?

Kérj a könyvelődtől egy előzetes kalkulációt, hogyan fognak várhatóan alakulni az éves adóid (társasági adó, iparűzési adó). Ha soknak találod, akkor még most sem késő fogyókúrára fogni. Az adók optimalizálása olyan kérdés, amivel érdemes időről-időre foglalkozni.

Ha úgy érzed, hogy az adók optimalizálását inkább szakemberre bíznád, akkor keress egyet. Irodámmal itt tudod felvenni a kapcsolatot. Katt >>

Ha eddigi vállalkozói léted alatt már összeszedtél annyi adózási ismeretet, hogy egyedül is szívesen átgondolod a vállalkozásod adózását, akkor olvass tovább.

Fogyókúrás recept következik.

Adók optimalizálása, de hogyan?

Ezzel a bejegyzéssel azt a tévhitet szeretném eloszlatni, hogy adót optimalizálni nem lehet, csak elkerülni. Igenis vannak olyan teljesen legális eszközök, melyek alkalmazásával hozzá lehet kezdeni az adók optimalizálásához.

A továbbiakban nem csalásra foglak megtanítani. Nem is fiktív számlázásra vagy számlagyárak felkeresésére foglak buzdítani.

Erre nincs szükség. Sok vállalkozás a figyelem és a kiválóan felépített információáramlási rendszer hiánya miatt fizet több adót, mint amennyit feltétlenül szükséges.

Könyvelő váltása

Adók optimalizálása témakör első fogyókúrára fogott adóneme az áfa

Sok áfát fizetsz havonta, negyedévente? A magas fizetendő áfa csökkentésének nem a számlagyárak felkeresése a módja. Vannak legális eszközök, melyek segítségével el lehet érni, hogy egy eredményes időszakban kevesebb áfát fizess.

Többen szerintem most felszisszennek, hogy áfát optimalizáni? Na ne; ez az az adó, amit nincs mese be kell fizetni. Feketén-fehéren megvannak a számok, ki vannak állítva a számlák. Mit lehet még ezzel tenni?

Itt az év vége. Értékesítési mutatóid szépen emelkednek, egyre több terméket adsz el. Minden egyes értékesítés után felszámítod az áfát, a vevő megfizet, te pedig befizeted az adóhivatalnak. Na ez az a pont, ami sokszor fájdalmas.

Mit tegyél egy nagyobb mértékű kampány indítása előtt?

Ha előre tudod, hogy el fogsz indítani egy olyan kampányt, aminek eredményeként a megszokottól több megrendelés fog érkezni, akkor számolni kell azzal is, hogy a fizetendő áfád is magasabb lesz a megszokottól. Mit lehet ilyenkor tenni?

adooptimalizalas

Ha nagyobb beruházást tervezel, akkor érdemes errea az időszakra ütemezni. Ha már tervezed  egy újabb eszköz beszerzését, akkor ne halogasd. Most a beszerzésedhez kötődő áfa tartalmat levonhatod a fizetendő adódból. Máris kevesebb a fizetendő adód. Mindez nem múlik máson, mint a tervezésen. Gondold át ügyleteidet ilyen szemmel is, és kiszámíthatóbbá válik gazdálkodásod.

 

Kövess a Facebookon, ott is osztok meg gyakorlati tippeket!

 

Oszd meg, mások is hálásak lesznek.

 

Ha konkrét kérdésed van, azt is felteheted a kommentek között vagy az alábbi űrlapot kitöltve fel tudod venni velem a kapcsolatot.

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*