jan 072015
 

Minimálbér 2015

A minimálbér és a garantált bérminimum összege emelkedett 2015-ben, 3,4 %-al. Ez nemcsak azoknak fontos, akik munkaviszonyban dolgoznak, hanem a vállalkozók egy részének is.

Mennyi lett 2015-ben a minimálbér?

2015-ben a minimálbér összege az eddigi (2014. évi) 101.500 forintról, 105 ezer forintra, míg a garantált bérminimum összege – ez azoknak jár, akik olyan munkakörben dolgoznak, ami legalább középfokú iskolai végzettséget igényel – 118 ezer forintról, 122 ezer forintra emelkedett. Ez a minimálbér összeg napi 8 órás munkaviszonyra vonatkozik.

Mennyi a nettó jár 2015-ben, ha minimálbéren van bejelentve?

A 105 ezer forint nettója 2015-ben: 68.775 forint.

A 122 ezer foint nettója 2015-ben: 79.990 forint.

A fenti összeg akkor érvényesek, ha nem veszel igénybe semmilyen kedvezményt.

Milyen hatással van a minimálbér emelése a vállalkozókra? 

A vállalkozókra vonatkozó járulékszabályok 2015-ben sem változtak. Így a főállású egyéni vállalkozóknak és társas vállalkozóknak továbbra is  minimális járulékfizetési kötelezettségük van. Tehát aki ilyen módon vált biztosítottá 2014-ben a megszokottól magasabb összeget kell befizetnie a költségvetésbe február hónaptól.

Hol találkozhatsz még velem? Például a kedvelt vagy épp utált, de sokak által használt közösségi médiban, a Facebookon. Itt is rendszeresen posztolok érdekességeket, tippeket, hasznos tartalmat.

Miért teszem mindezt, mert hiszek abban, hogy a közösségi média is lehet a tudás egyik forrása, hisz rendszeresen használjuk, olvassuk, akkort miért nem lehetne megtölteni hasznos információkkal.

Vállalkozók, vállalkozni vágyók lájkoljátok az oldalam, így rendszeresen meg fognak jelenni posztjaim nálatok is.

 like

 /Gulyás Éva blogja/

Ha kérdésed van vagy szeretnél hozzászólni a bejegyzéshez nyugodtan megteheted.

Itt a lehetőség, hogy ingyen kérdezz!!! Nem kell tanácsadói díjat fizetni!!!

Kapcsolatfelvételi űrlap

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*