feb 032015
 

Elektronikus számla befogadása

Egyre többet foglalkozunk az elektronikus számla kiállításával tekintettel arra, hogy egyre nő a “papírmentes irodák” száma. Mindez maga után vonzza azt is, hogy egyre több vállalkozás tér át az elektronikus számla kiállítására és egyúttal a befogadásra is. Így papírt, festéket, sőt dossziét, raktárbérleti díjat is spórolni tud egy vállalkozás. Főleg, ha tömegesen állít ki elektronikus számlát.

Azzal már korábban többször foglalkoztam, hogy elektronikus számlát hogyan kell kiállítani, most a másik oldalt fogom körbejárni. Mégpedig azt, hogy mit kell tennie annak, aki elektronikus számla befogadására adja a fejét.

 

Elektronikus számla befogadása – buktatók

Az első hiba, amit elektronikus számla befogadásánál el tudsz követni, ha megkapod emailben a számlát, akkor kinyomtatod és lefűzöd.

Ne tedd!!!

Amint megnyomtad a nyomtatás gombot, nem tettél mást, mint az eredeti számla egy papír alapú másolatát kinyomtattad és lefűzted.

A törvény előírja, hogy az elektronikus számlát a befogadása nem történhet másként csak elektronikus formában. Ebből következi, hogy megőrizni is csak elektronikus formában lehet. Sőt adóellenőrzés során is csak elektronikus formában fogadja el az adóhatóság.

forrás: http://www.freedigitalphotos.net

forrás: http://www.freedigitalphotos.net

Elektronikus számla megőrzése

Az elektronikus számlára is vonatkoznak a megőrzési szabályok, csak nem papír alapon. Elektronikusan kell tárolni. Még mindig él az a szabály, hogy elektronikus számlát csak akkor lehet kiállítani, ha a befogadó beleegyezik abba, hogy számára elektronikus számla kerül kiállításra.

A kisebb vállalkozásoknak érdemes felkeresni olyan elektronikus számla szolgáltatót, melyek elektronikus aláírást is alkalmaznak.

Így elkerülhetsz egy több tízezer forintos pluszköltség, ami akkor merülne fel, ha önállóan intéznéd a digitális archiválást.

 

Az elektronikus számlázásban nagyon jártas és profi csomagokat találsz a www.szamlazz.hu

Olvasd át a kínálatukat és gondolkodj el a költségeken.

Neked van kedved rendszeresen postára járni? Drága is, lassú is és rengeteg hasznos időt elvesz a vállalkozásodból.

Számolj és ha úgy gondolod, hogy megéri, térj át az elektronikus számlázásra.

Mára már egy gördülékenyen működő rendszerré nőtte ki magát, ami már nemcsak a nagyvállalatok kuriózuma.

 

/Gulyás Éva blogja/

Oszd meg másokkal, hálásak lesznek érte!

 

Kapcsolódó bejegyzések:

Elektronikus számlázás

– Webáruház számlázása I.

– Webáruház számlázása II.

Hol találkozhatsz még velem? Például a kedvelt vagy épp utált, de sokak által használt közösségi médiban, a Facebookon. Itt is rendszeresen posztolok érdekességeket, tippeket, hasznos tartalmat.

Miért teszem mindezt, mert hiszek abban, hogy a közösségi média is lehet a tudás egyik forrása, hisz rendszeresen használjuk, olvassuk, akkort miért nem lehetne megtölteni hasznos információkkal.

Vállalkozók, vállalkozni vágyók lájkoljátok az oldalam, így rendszeresen meg fognak jelenni posztjaim nálatok is.

like

Ha kérdésed van vagy szeretnél hozzászólni a bejegyzéshez nyugodtan megteheted.

Itt a lehetőség, hogy ingyen kérdezz!!! Nem kell tanácsadói díjat fizetni!!!

Kapcsolatfelvételi űrlap

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*