adó

máj 112015
 

Vállalkozás gyed mellett

A mai bejegyzést ismét egy olyan témának szentelem, mellyel kapcsolatban gyakran érkezik be hozzám kérdés. Ez pedig a vállalkozás gyed mellett. Manapság egyre több kisgyermeket nevelő anyuka vág bele egy saját vállalkozásba annak érdekében, hogy kiegészítse az otthon töltött időre az államtól kapott jövedelmét. Illetve a gyed melletti vállalkozás másik fő érve, hogy nem szeretnének 8 órás munkaviszonyba visszamenni az anyák dolgozni, hisz szeretnének minél több időt a családjukkal tölteni. Continue reading »

máj 022015
 

Kata buktatója

Sokan választják manapság a sláger adózást a katát, mert egyszerű, könnyű, nincs vele sok baj. A kata buktatójára azonban érdemes figyelni. Könnyű kikerülni a kata kedvezményes adózói körből, ahová később nehéz visszajutni. Continue reading »

ápr 042015
 

Családi járulékkedvezmény bevallása

Családi járulékkedvezmény érvényesítésére van jogosultságod? Érdekel a családi járulékkedvezmény bevallása?  Segítek az szja bevallás kitöltésében. Jelen írásom végigolvasása után már te is biztos kezekkel ki fogod tudni tölteni 2014. évi szja bevallásod családi járulékkedvezményre vonatkozó részét. Természetesen példán keresztül mutatom be az szja bevallás családi járulékkedvezményre vonatkozó részének kitöltését. Continue reading »