bejelentések

Már 032016
 
kötelező tőkeemelés

Kötelező tőkeemelés

A kötelező tőkeemelés alól fellélegezhetnek a kft tulajdonosok. Az Országgyűlés az utolsó pillanatban elfogadta a kft-k kötelező tőkeemeléséről szóló javaslatot, melynek értelmében minden kft-nek – ha a törzstőke 3 millió Ft alatt van – a kötelező érvényű tőkeemelést elegendő 2017. március 15-ig kell végrehajtani. Continue reading »

Már 212015
 

Kamarai hozzájárulás 2015-ben

Kamarai hozzájárulást 2015-ben is fizetnie kell a vállalkozásoknak. Induló vállalkozások számára újdonság a régi vállalkozóknak már rutin a kamarai hozzájárulás megfizetése. Meddig kell megfizetni a vállalkozóknak a kamarai hozzájárulást 2015-ben? Miért és kinek kell megfizetnie? A bejegyzés nemcsak induló vállalkozásoknak érdekes, hanem a már működőknek is, hisz arra is ki fogok térni, hogy milyen következménye van, ha mégsem fizeti be egy vállalkozás a kamarai hozzájárulást 2015-ben. Continue reading »

Már 042015
 

40 euro költségátalány

Mikor jár és kinek a 40 euro költségátalány? Kell-e foglalkozni vele? Le lehet-e mondani a 40 euro költségátalányról?

Sok-sok kérdés merül fel még mindig a 40 euro behajtási költségátalánnyal kapcsolatban. A bejegyzésben a szállítói oldalt fogom körbejárni. Mi a teendőd, ha késve fizettél ki egy számlát? Mindenképp utalnod kell a 40 euro költségátalányt? Természetesen a példán keresztüli illusztráció most sem hiányozhat. Continue reading »

jan 202015
 

Reklámadó változások 2015

Hogy lehet legálisan elkerülnöd a megrendelői oldalon a reklámadó fizetési kötelezettséget a 2015-ös változások szerint? A 2015-ös reklámadó változások célja, hogy megrendelői oldalon teljesen leszűkítsék azok körét, akiknek reklámadót kell fizetniük. Ezt egyrészt a NAV felületén elérhető folyamatosan frissülő adatbázissal lehet elérni. Nézzük  a részleteket! Continue reading »

jan 132015
 

Kapcsolt vállalkozások bejelentése 2015

2015-től a közös ügyvezetés is megalapozhatja a kapcsolt státuszt két vállalkozás között. A kapcsolt vállalkozások bejelentése 2015-ben először január 15-én esedékes. Kiknek van most bejelentési kötelezettsége és milyen nyomtatványon tehetnek eleget a törvényi előírásoknak? Kiderül a bejegyzésből. Continue reading »

dec 012014
 

Eva bejelentkezés 2015

Az év utolsó hónapja az adventi készülődésen túl a vállalkozások életében is kiemelkedő időszak. Az eva hatálya alá való bejelentkezés épp most aktuális, több más adótervező, optimalizáló tevékenység mellett. Eva bejelentkezés, mikor, kinek, milyen nyomtatványon? Ezekre a kérdésekre adok választ mostani bejegyzésemben. Szakítsunk egy kis időt adóink átgondolására. Lehet jövőre kevesebb adót kell fizetnie vállalkozásunknak, ha élünk az eva hatálya alá történő bejelentkezéssel. Érdemes konkrét kalkulációt végezni annak érdekében, hogy biztosak lehessünk döntésünkben. A bejegyzés végén konkrét tippeket is találsz, hogy kinek éri meg evát választani 2015-ben? Continue reading »

nov 172014
 

Köztartozásmentes adózói adatbázis

Sokszor kell nullás igazolást kérned? Akkor a köztartozásmentes adózói adatbázis a te vállalkozásodnak találták ki. Rendszeresen fizeted vállalkozásod adóit, járulékait? Szeretnéd azt az időt, amit a nullás igazolás kérésével töltesz inkább vállalkozásának fejlesztésére fordítani? Continue reading »