egyéni vállalkozás

dec 132014
 

Kata adózás – Mikor? Kinek? Hogyan?

Kik választhatják a Katát? Kinek éri meg? Részletek a Katáról, hogy segítsem a választást. Milyen adókkal versenyképes a Kata? Gondolom az már mindenki számára világos, hogy nem egy új adóról van szó, amit a már meglévők mellett kell fizetni, hanem egy kedvezményes adózási formáról, amit csak egy szűk kör, meghatározott körülmények megléte mellett választhat. Continue reading »

dec 052014
 

Egyéni vállalkozók, átalányadózás

Az egyéni vállalkozóknak lehetőségük van arra – egyéni választás alapján -, hogy fizetendő adójukat egyszerűsített módon ún. átalányadózás formájában teljesítsék. Mit is jelent pontosan az egyéni vállalkozók átalányadózása? Mire kell odafigyelni választás előtt? Kik választhatják? Mikor és milyen nyomtatványon kell jelezni az adóhivatal felé választásunkat? Ugye nagyon sok kérdés merül fel már az elején. Annak ellenére, hogy manapság a „sztár” adónem a kata, mégis szeretnék erről az adózási módról is írni pár sort. Méltánytalanul szorította ki a fókuszból a kata az átalányadózást. Continue reading »

nov 272014
 

Egyéni vállalkozás szüneteltetése

Van egy csodálatos lehetőségük az egyéni vállalkozóknak,  ez pedig a tevékenységük szüneteltetése. Mi az ügyintézés menete? Hová és milyen nyomtatványon kell bejelenteni, ha egyéni vállalkozás szüneteltetése lehetőségvel szeretnénk élni. Continue reading »