könyvelő

nov 072014
 

Könyvelői szerződés

Mit tartalmazzon a könyvelői szerződés? Kell-e szerződést kötni a könyvelővel írásban? Mire figyeljünk? A legfontosabb, mielőtt szerződéskötésre kerül sor, hogy mint vállalkozó gondoljuk át, hogy milyen igényünk van a könyvelővel szemben. Miben segítheti a könyvelő munkákat és ehhez milyen adatok szolgáltatására van szükségünk milyen határidővel. Continue reading »

nov 042014
 

Könyvelő választása

Könyvelő választása nem egyszerű feladat. Az biztos, hogy megfontolt, átgondolt döntést csak akkor tud hozni egy vállalkozás vezetője, ha tisztában van azzal, hogy mi a könyvelő feladata és meg tudja fogalmazni saját elvárásait. Mikor kell egy vállalkozónak könyvelőt választani? Mik a könyvelő választásának lépései? Hasznos tippek, tanácsok a könyvelőválasztás előtt állóknak. Continue reading »

nov 032014
 

Könyvelő váltása

Sok a rossz tapasztalat a jelenlegi könyvelőddel? A könyvelő váltása nem egyszerű feladata. Nehéz döntés, amit azonban meg kell hoznod, ha a következő kérdések már felmerültek a jelenlegi könyvelőddel kapcsolatban. Érzed, hogy ez így nincs jól, de nem tudod merre indulj el? Vajon milyen lesz az új könyvelő? Milyen szempontok alapján válasszak? Félsz, nehogy “csöbörből vödörbe” kerülj? Continue reading »

okt 172014
 
könyvelő

Mi sül ki ebből?! A könyvelő és a vállalkozó egy hajóban

 

Oh mennyi minden kisülhet abból, ha a könyvelő és a vállalkozó tudnak és akarnak is együtt dolgozni! Képzeld el, hogy egy nagy hajóban vagy, ami a tengeren úszik. A hajó hatalmas; erős kezű kapitányt kíván. De mit ér egy hajózáshoz értő kapitány kormányos nélkül? Continue reading »