jan 092015
 

Kft alapítás költségei 2015 

Egy új vállalkozás beindítása nem egyszerű feladat. Sok mindenre kell odafigyelni, szerteágazó tudást igényel. Érteni kell a marketinghez, joghoz, adózáshoz, számvitelhez, arculattervezéshez, kommunikációhoz, honlaptervezéshez, keresőoptimalizáláshoz…. (hú és még mennyi mindenhez) Mai írásom a kft alapítás költségeit fogja részletesen tartalmazni. Megtudod a bejegyzés végére, hogy milyen költséggel kell számolnia annak, aki vállalkozási formának kft-t választ 2015-ben. Vigyázat tele lesz számokkal.

Mikor merül fel kft indítása során az első költség?

Ha eldöntötted, hogy vállalkozást fogsz indítani, akkor az első kiadásod még a cég megszületése előtt meg fog jelenni. Még mielőtt időpontot kérsz az ügyvédtől a cégalapításhoz, kérj időpontot tanácsadásra egy könyvelőtől.

Miben tudja egy könyvelő segíteni az induló vállalkozást?

 • Segít kiválasztani a megfelelő cégformát.
 • Segít megtalálni a vállalkozásod számára legoptimálisabb adózási formát.
 • Segít a tervezésben.
 • A vállalkozás indításához stratégiát tud adni.

Az előző kérdésre válaszolva az első költség még a vállalkozás indítása előtt felmerül. Jóhír viszont, hogy 5-10 ezer forint/óra között mozog egy ilyen jellegű tanácsadás díja.

Kft alapítás költségei 2015

Alaptőke

Sokan, megriadnak a kft alapítástól, mert mindenhonnan csak azt hallják, hogy 3 millió forinttal lehet csak megalapítani, ami nagyon sok egy induló vállalkozásnak. Csupán ennyi információra alapozni egy vállalkozás életének indítását nem egy bölcs döntés.

Ráadásul összesen ennyi információ tévedések sokaságát vonhatja maga után.

Az igaz, hogy a törvény 3 milliós alaptőkét határoz meg egy kft alapításához, de azt már senki nem hangoztatja, hogy nem kell azonnal befizetni a 3 millió forintot a társaság bankszámlájára. Sőt nemcsak készpénzzel teljesíthető a 3 millió forint. Na ezek azok az apró fogások, amikben egy könyvelő segítségedre lehet az indulásnál.

Ezen kívül azt sem érdemes elfelejteni, hogy a 3 millió forint egy minimum összeg. Ha a vállalkozásod olyan szférában indul el, hogy magasabb induló költséget igényel (pl.: drága gépeket kell beszerezni a kezdetekhez), akkor érdemes úgy megállapítani az alaptőke összegét, hogy ne csússzon a bankszámla az első pár hét után mínuszba. Az nem lenne túl csinos.

Kft alapításának ügyvédi költségei

Itt egy intervallumot fogok végeredményként kihozni, mert az ügyvédek nem azonos munkadíjjal dolgoznak cégalapítás során. Illetve ezek azok az induló költségek, amiket nem lehet elkerülni és azonnal esedékesek. Nincs mit tenni ezt azonnal ki kell fizetni.

A 90 – 120 ezer forint az alábbi tételekből tevődik össze:

 • ügyvédi díj 30 és 60 ezer forint között mozog,
 • bejegyzési illeték 50 ezer forint,
 • székhelyellenőrzés 4 ezer forint. 

 Örülhetünk az ügyvéd a díj ellenében elindítja a kft bejegyzését a cégbíróságon. Cégtulajdonosok lettünk.

kft_inditas_koltsegei

 

Azonban az első örömtáncok után újabb költségek merülnek fel a kft életében.

Úgy gondolom még ezek is szorosan hozzátartoznak az induló költségekhez, hisz ekkor a kft-nek a legtöbb esetben még nincs bevétele tehát ezeket a költségeket a törzstőkéből kell fedezni.

Az indulást követő azonnali költségek

 • kamarai tagdíj 5 ezer forint
 • bélyegző, céges névtábla készítése 10 – 15 ezer forint
 • céges bankszámla nyitása 0 – 10 ezer forint
 • könyvelő díjazása

Ezek a kft alapításának induló költségei. Ezen kívül az alapítást követően elég sok költség merül még fel a kft életében az indulást követő pár hónapban.

Mikre gondolok itt?

 • számlázó program vagy számlatömb vásárlása
 • weboldal elkészítése
 • logó megtervezése
 • névjegykártya készítése

Tipp: a tervezést már a kft megszületése előtt el kezdd el!

/Gulyás Éva blogja/

Kapcsolódó bejegyzések:

Kft-t vagy bt-t alapítsak? 

Cégalapítás lépésről lépésről

Induló vállalkozás bejelentési kötelezettsége

Hol találkozhatsz még velem? Például a kedvelt vagy épp utált, de sokak által használt közösségi médiban, a Facebookon. Itt is rendszeresen posztolok érdekességeket, tippeket, hasznos tartalmat.

Miért teszem mindezt, mert hiszek abban, hogy a közösségi média is lehet a tudás egyik forrása, hisz rendszeresen használjuk, olvassuk, akkort miért nem lehetne megtölteni hasznos információkkal.

Vállalkozók, vállalkozni vágyók lájkoljátok az oldalam, így rendszeresen meg fognak jelenni posztjaim nálatok is.

 like

Ha kérdésed van vagy szeretnél hozzászólni a bejegyzéshez nyugodtan megteheted.

Itt a lehetőség, hogy ingyen kérdezz!!! Nem kell tanácsadói díjat fizetni!!!

Kapcsolatfelvételi űrlap

  One Response to “Kft alapítás költségei 2015”

 1. Kérdezz nyugodtan, most ingyen megteheted!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*